Országváltás

Menu

FILOZÓFIÁNK

EGY FORRADALMI ÖTLET SZÜLETÉSE ÉS TERJEDÉSE

Momofuku Ando-t, a Nissin Foods alapítóját az a meggyőződése juttatta el a Chicken Ramen, az első instant tésztaétel megalkotásáig, miszerint „a béke akkor jön el a világba, ha minden embernek lesz elég élelme”.

Ez a meggyőződése akkor alakult ki, mikor a II.Világháború után éhező embereket látott hosszú sorokban az élelmiszerek feketepiacain.

Ami Ando urat az éhezés elleni harcra buzdította, ma a Nissin Foods alapvető filozófiája.

A Chicken Ramen 1958-as bemutatása egy teljesen új piacot és iparágat teremtett. Azóta az instant tészta egy világszerte kedvelt élelmiszerré vált. Globális méretű gyártóként a Nissin Foods célja, hogy segítsen megoldani a világszerte súlyosbodó élelmiszerellátási gondokat, szem előtt tartva, hogy „egy egészséges, kiegyensúlyozott élelmiszer megalkotása a társadalmat szolgálja”.

Ezen alapelv tiszteletben tartásával a Nissin Foods folytatja aktív közreműködését a WINA (World Instant Noodles Association https://instantnoodles.org/en/), azaz a Világ Instant Tészta Szövetség munkájában, melynek keretében, például a katasztrófa sújtotta területek lakóinak küldenek instant tésztát gyorssegélyként.